Presentatiemis

Zondag 13 maart is een belangrijke dag voor de kinderen die op 23 april hun Eerste Heilige Communie doen. Op die zondag worden zij aan de Kerkgemeenschap voorgesteld tijdens de zogenaamde presentatiemis. Ook de fanfare is dan, zoals al jaren gebruikelijk, weer van de partij.
De fanfare zal de presentatiemis opluisteren met een vijftal mooie werken:
 
When You believe van Stephen Schwartz in een arrangement van Wim Stalman.

When You Believe is een duet tussen de zangeressen Mariah Carey en Whitney Houston. Het is het themanummer van de film the Prince of Egypt. In de film wordt het nummer gezongen door de personages Sippora en Mirjam. De twee hebben veel tot God gebeden, maar deze gebeden lijken onbeantwoord te blijven. Ze vragen zich af of het wellicht tijdverspilling is geweest. Uiteindelijk realiseren ze zich dat, ook al is het soms moeilijk te geloven, “er wonderen kunnen gebeuren als je gelooft (there can be miracles when you believe) in God”.

You raise me up van Westlife in een arrangement van Frank Bernaerts.

Met deze betoverende melodie, bekend door de jonge, getalenteerde zanger Josh Groban en de groep Westlife, wordt het publiek meegenomen in een dromerige, muzikale wereld. De melodie is gebaseerd op een traditioneel Iers lied, bekend onder de naam ‘Danny Boy’. Het wordt tegenwoordig ook veel gespeeld bij bruiloften.


Out of Africa van John Barry in een arrangement van Louis Hensgens.

De film Out Of Africa met in de hoofdrollen Meryl Streep en Robert Redford is één van de mooiste en meest bekroonde films van de afgelopen tijd. Gebaseerd op het leven van de Deense schrijfster Karen Blixen, die een plantage opricht in Kenia. Haar gecompliceerde leven wordt beheerst door haar overspelige echtgenoot, haar ware liefde Denys, problemen op de plantage en het onderwijzen van de lokale bevolking.


Because we believe van David Foster & Amy Foster Gilles, in een arrangement van Wim Stalman.

De zangers Andrea Bocelli uit Italië en Marco Borsato uit Nederland hadden elkaar al meerdere malen ontmoet toen ze het plan opvatten om gezamenlijk eens iets op te nemen. Begin 2006 kwam het er eindelijk van: in Bocelli’s
studio in Italië zongen ze samen het prachtige duet Because we Believe. Deze song werd geschreven door David Foster, die al eerder verantwoordelijk was voor successen van andere wereldsterren, zoals Celine Dion, Lionel Richie, Madonna en Michael Bublé. Because we Believe, dankt zijn bekendheid aan de solo-uitvoering door Andrea Bocelli tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Turijn op 26 februari 2006.


Castell Coch mars van T.J. Powell.

Deze mars is geschreven door een van de meest geliefde schrijvers voor brassband: T.J. Powell. Zoals ook andere marsen zijn benoemd naar kastelen is ook Castell Coch genoemd naar een Welsh Kasteel (Het rode kasteel). Dit kasteel kon hij van huis uit zien. Castell Coch kan het beste omschreven worden als briljant, soms dramatisch, soms delicaat, maar altijd opwindend.

Vandaag feliciteren wij

Vandaag is niemand van onze leden jarig

Agenda

webdesign/webmanagement WSM Support Bocholtz